Alta löydät nostoja uraltani tähän mennessä. Koko työhistoriani löydät LinkedInistä.

Etsin työpaikkaa, jossa pääsen yhdistämään ennakointia, ilmiöiden tulkintaa ja viestintää. Jos osaamiseni voisi olla hyödyksi organisaatiollesi, ota yhteyttä!


Työhistoriaa

Copywriter, suunnittelija, tulevaisuushaistelija

Parcero (tammikuu 2022 – huhtikuu 2025)

Työskentelin Parceron luovassa tiimissä copywriterina reilun kolmen vuoden ajan. Tänä aikana kirjoitin lukemattomia sisältöjä kymmenille eri asiakkaille: asiantuntija-artikkeleita, nettisivutekstejä, somesisältöjä, uutiskirjeitä, mainonnan käsikirjoituksia ja esitteitä. Kaikki tietenkin kunkin asiakkaan äänensävyyn ja strategiaan mukautettuna.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana rakastuin erityisesti ilmiötiimin rakentamiseen ja kehittämiseen. Ilmiötiimi aloitti yksinkertaisella tavoitteella pysyä ajan tasalla markkinoinnin ilmiöistä, mutta intohimoni ennakointiin auttoi muovaamaan tiimistä työkalun, joka tuotti tulevaisuuden näkymiä ja hyödyllisiä insighteja.

Miten tein tämän?

✅ Kehitin tiimin työtapoja niin, että ilmiöiden seuranta kehittyi hajanaisista havainnoista selkeäksi analyysiksi. Tässä hyödynsin tulevaisuudentutkimuksen opinnoissa oppimiani menetelmiä, kuten havaintojen kategorisointia ja skenaarioajattelua.

✅ Määrittelin tiimin keskeiset painopisteet ja seurattavat teemat, jotta löydökset linkittyivät selkeästi asiakkaiden liiketoimintaan.

✅ Otin ajatusjohtajan roolin tulevaisuusajattelussa ja integroin ennakointityökaluja tiimin työhön. Ilmiötiimille myönnettiin toimiston sisäinen tunnustus vuoden 2024 inspiroivimmasta tiimistä.


Luova tuottaja

Gut Studio Oy (maaliskuu 2019 – toukokuu 2020)

Työtehtäviäni olivat markkinointiviestinnällisten sisältöartikkelien, uutiskirjeiden ja somesisältöjen kirjoittaminen ja muotikuvausten stailaus digitaalisiin ja painettuihin julkaisuihin.

Sisällöntuotannon lisäksi vastasin myös projektista, joka sisälsi sosiaalisen median koordinoinnin (copywriting, valokuvaus ja konseptointi), kuukausittaiset uutiskirjeet sekä verkkosivupäivitykset taidealan asiakkaalle. Raportoin projektista osakkaille.


Yrittäjä, sisällöntuottaja, kirjoittaja, stylisti ja valokuvaaja

Tmi Elina Sarén (lokakuu 2017 – marraskuu 2019)

Yrittäjänä periaatteeni oli, etten kieltäydy mistään työtehtävästä johon koen pystyväni, vaikka en olisi koskaan tehnyt mitään vastaavaa. Tämä osoittautui loistavaksi periaatteeksi, sillä opin järjettömän paljon yrittäjyyteni aikana.

✅ Pääsin tekemään sisältöartikkeleita, journalistisia printtiartikkeleita, kaupallisia ja ei-kaupallisia stailauksia, valokuvausta, nettisivusisältöjä, jatkuvaa somea ja uutiskirjeitä.

✅ Yksi suurimmista onnistumisistani tässä roolissa oli pienen kotimaisen kenkäketjun kuukausittaisten myymäläkampanjoiden konseptisuunnittelu. Konseptoinnin lisäksi vastasin myös kampanjoiden toteutuksesta: setin rakentamisesta, stailauksesta ja valokuvauksesta.

Muita asiakkaitani olivat muun muassa Business Finland, Helsinki Design Week, Terhi Pölkki, Lovia, A-lehdet ja Marimekko. Aloitin freelancerina jo vuonna 2013 ja jatkoin yrittäjänä vuodesta 2017.


Koulutus

Tulevaisuudentutkimuksen opintokokonaisuus 25 op.

Turun avoin yliopisto (tammikuu 2024 – joulukuu 2024)

Olin haaveillut tulevaisuudentutkimuksen opinnoista jo vuosikymmenen, joten päätin vihdoin seurata unelmaani. Turun avoimen yliopiston opintokokonaisuus oli kattava pintaraapaisu tulevaisuudentutkimuksen perustaan: menetelmiin, teorioihin ja tutkimukseen.

Oma mielenkiinnonkohteeni oli ja on ennakoinnin laaja-alainen ja ihmislähtöinen hyödyntäminen. Koen ennakoinnin olevan erinomainen välinen liiketoiminnan kehittämiseen.

Kurssi 1: Tulevaisuusajattelu ja skenaariot

Kurssi 2: Tulevaisuudentutkimuksen menetelmät

Kurssi 3: Tulevaisuudentutkimuksen menetelmien soveltaminen

Kurssi 4: Tulevaisuudentutkimuksen tieteellinen perusta

Kurssi 5: Tutkielmaessee mainostoimistossa harjoitetusta heikkojen signaalien havaitsemisesta ja hyödyntämisestä.


Muotoilija, Bachelor of Applied Science (BASc), Fashion/Apparel Design

Novia Yrkeshögskolan (2009 – 2013)

Rakkaus muotiin ajoi minut opiskelemaan muotoilua. Opinnot tarjosivat ymmärrystä muodin historiasta ja siitä, miten vaate rakennetaan, mutta ennen kaikkea siitä miten muotiteollisuus toimii. Tätä ymmärrystä halusin syventää myös hakeutuessani työharjoitteluihin.

Harjoittelujeni aikana keskityin teolliseen vaatesuunnitteluun Stockmannin suunnittelustudiossa sekä muodin mediaan ja viestintään Olivia-lehdellä. Intohimoni on siis jo 2010-luvun alusta alkaen ollut trendit – mitä, miten ja miksi jotain tapahtuu ennen kuin ilmiöstä tulee trendi.

Opinnäytetyössäni “Ideasta ilmiöksi: Muotitrendin elinkaari” perehdyin siihen, miten muotitrendit syntyivät aikana ennen sosiaalista mediaa.


Restonomi, Bachelor of Applied Science (BASc)

Turun ammattikorkeakoulu (2005 – 2008)

Opiskelin palvelujen tuottamista ja johtamista, suuntautumisalana toimitilajohtaminen. Erityinen kiinnostuksenkohteeni oli tilojen käytettävyys asiakkaan näkökulmasta, mistä tein myös opinnäytetyöni “Käytettävyys asiakkaan näkökulmasta : case Stockmannin Turun tavaratalo”.

Työssä toteutin kyselytutkimuksen selvittääkseni miten asiakkaat kokevat Turun Stockmannin tilojen käytettävyyden. Analysoin tulokset ja muotoilin johtopäätökset, joiden avulla opinnäytetyön tilaaja saattoi kehittää tilojen käytettävyyttä ja siten asiakastyytyväisyyttä.